Malteser Taart

Oeeh spannend dit! Mijn eerste post in mijn blog. Eindelijk gaat het dan gebeuren. Maar ik weet zeker dat deze taart het waard is. Daarom ga ik met deze verrukkelijke malteser taart mijn spetterende entree maken!
Deze taart had ik gemaakt voor bij de thee met kerstmis. Alle monden vielen open toen ze de taart op de schaal zagen aan komen. “Noor, heb jij die echt zelf gemaakt?!” Ze stonden versteld van mij. Ze wisten dat ik bakken leuk vind, maar dat ik instaat ben om zulke dingen te maken wisten ze nog niet. Na het in stukjes snijden werden de eerste hapjes genomen…. Wat was dat lekker! De overheerlijke chocolade smaak van de cake in combi met de krokante maltesers en dan de zachte crème was goddelijk. Hij was zo lekker als dat hij eruit zag, oogverblindend.


Wat heb je nodig?
De taart bestaat uit 2 chocolade cake lagen, een custard crème en de niet te vergeten maltesers. Voor de cake lagen kun je het beste twee bakvormen pakken van ± 21 cm pakken. En natuurlijk heb je twee kommen, een mixer en een oven nodig!

Cakes

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • snufje zout
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g cacaopoeder
  • 45 gram bakpoeder
  • theelepel kaneel
  • 60 ml rum
  • 60 ml melk

Crème

  • 300 g Custard
    (ongeveer 35 g Dr. Oetker Custard,  500 ml melk,  35 g suiker)
  • 200 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g cacao
  • snufje kaneel
  • 4 zakken Maltesers

Bereiding
Wanneer je alle ingrediënten in huis hebt kun je aan de slag. Begin met het voor verwarmen van de oven op 200 graden. Smeer beide bodems in met bakboter zodat de cakes niet vast plakken. Splits de 4 eieren. De eiwitten in een grote kom stijf kloppen met een snufje zout. Het is stijf als er pieken vormen die kunnen blijven staan. In een andere grote kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig mixen. Daarna voeg je de in klein gesneden stukjes boter toe. Voeg de (gezeefde) bloem, cacao, kaneel en bakpoeder toe aan het eigeel mengsel. Hierdoor wordt het deeg dikker. Daarna kun je de rum en melk toevoegen. Mix alles goed door elkaar. Spatel dan de eiwitten voorzichtig door het deeg, langzaam en met gevoel. Verdeel het deeg over de 2 springvormen en zet ze in de oven. Bak de taarten voor ongeveer 30-40 minuten. Een tip voor als de taarten te snel donker worden aan de bovenkant is om ze af te dekken met bakpapier. De cakes zijn gaar wanneer je er een saté prikker in stopt en die er schoon uit komt. Laat ze afkoelen.

Malteserbodems

taart

Leg de cakes in de koelkast voor ongeveer 15 minuten. Voor de crème moet je eerst de custard bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking en weer af laten koelen. Mix daarna de zachte boter, poedersuiker, cacao, custard en kaneelpoeder door elkaar tot een smeuïge crème. Leg een taart deel op een schaal/bord. Smeer een deel van de crème bovenop deze laag. Leg de andere taart laag over de crème, de rest van de crème in een dunne laag over de buitenkant smeren. Laat de crème weer wat harder worden door de taart in de koelkast te zetten. Druk voorzichtig de maltesers in kringen rond de taart, en werk zo langzaam omhoog tot dat hij helemaal bedekt is.

Nu kun je meteen gaan genieten van de heerlijke malteser taart, of bewaar hem nog afgedekt met een stuk folie in de koelkast.           Guten Appetit!

Advertenties

19 thoughts on “Malteser Taart

      1. Dat is een hele goede vraag! Ik zou het eerlijk gezegd echt niet weten, en gewoon achterwege laten. Mocht het deeg dan te dik zijn, beetje bij beetje meer melk toevoegen. Heb je hem geprobeerd?? of ga je hem proberen?? 🙂

  1. Ziet er lekker uit!! Leuk dat je op mijn blog hebt gekeken, wie weet vinden we nog veel lekkere recepten bij elkaar! Je Malteser taart ga ik in ieder geval zéker een keertje proberen te maken… Hmmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s