Apfelstrudel

Wat een kou toch overal! Ook al is die sneeuw heel erg mooi om te zien, het mag van mij toch echt wel weer iets warmers worden hoor. Maar om de koude dagen zo door te komen, sta ik het liefst lekker warm tegen de oven aan. En wat is dan een betere oplossing dan iets lekkers bakken. In dit geval lekkere warme Apfelstrudel! Ook hoort Apfelstrudel natuurlijk bij mijn nieuwe avontuur in Duitsland. Het is van oorsprong een Oostenrijks gerecht, maar tegenwoordig ook te vergelijken met mijn 2e land.

Apfelstrudel 5

Wat heb je nodig?
Eigenlijk is Apfelstrudel heel erg makkelijk om te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om iets heel erg lekkers in elkaar te zetten. En ik ga jullie nou maar is uitleggen hoe eenvoudig je dit kan maken!

  • Bladerdeeg (6 tot 8 plakken)
  • 2 appels (boskoop / goudrenetten)
  • 3 eetlepels suiker (+ wat extra)
  • 2 eetlepels bloem/zelfrijzendbakmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • Water

Apfelstrudel-1

 

Bereiding
Ok, daar gaan we dan! Om te beginnen moet de bladerdeeg ontdooit zijn. Verwarm de oven voor op 190 graden. Als het bladerdeeg ontdooit is, leg je de plakjes op elkaar en kneed je er een bol van. Deze bol rol je vervolgens uit tot een rechthoek (zie foto). Zorg dat het overal even dik is. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Roer er vervolgens de suiker, bloem en kaneel doorheen. Leg de appels op ongeveer de helft van het deeg. Klap de andere helft over het deeg heen zodat er geen appeltje meer te zien is! De uiteindes kun je met een vork aan elkaar “hechten”, of oprollen. Zorg er in ieder geval voor dat ze in de oven niet los kunnen gaan. Prik vervolgens een paar gaatjes met een mes in de bovenkant van het deeg. Bestrijk daarna het deeg met water en strooi er suiker over heen. Hij is nu klaar om op de bakplaat de oven in te gaan voor ± 35 minuten.

Apfelstrudel-2

Apfelstrudel-3

Tips
De Apfelstrudel is het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Je kan hem heel erg goed als toetje gebruiken, met bijvoorbeeld een toef slagroom en een bolletje ijs. Maar als gebakje is hij ook heel erg lekker! Nog een extra tip wat het ook lekker maakt; gedroogde cranberries bij het appelbeslag doen. Maar daar moet je maar van houden. En dan als laatste tip. Stel je hebt hem iets te lang in de oven laten staan, en de bovenkant is een beetje te bruin geworden, strooi er dan een lekkere laag poedersuiker overheen zodat dat niet meer te zien is! Enjoy it!

Apfelstrudel-4

Apfelstrudel 5

 

Advertenties

3 thoughts on “Apfelstrudel

  1. tip van pap:
    ”rozijntjes laten zwellen in de rum en mengen met warme vanillesaus over de apfelstrudel”

    vraag me niet of t lekker is en waar t vandaan komt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s