Worteltjestaart


worteltjestaart4

Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: heeft u ook worteltjestaart?…
Iedereen kent het mopje natuurlijk wel. Maar volgens mij hebben heel veel mensen nog nooit worteltjestaart gegeten. En het is me toch een lekkere taart! Het is weer bijna lente en Pasen zit er ook alweer aan te komen. Dus het werd weer lekker tijd voor een worteltjestaart! Ook een beetje voor ons konijntje, Flappie. Flappie  heeft sinds de verhuizing bij opa en oma gewoond. Nou hebben we hier een nieuw konijnen hok gebouwd, dus ons konijn kan binnenkort weer lekker bij ons in Duitsland wonen 🙂 . Het is ook nog een beetje een gezonde taart door de lekkere worteltjes. Ik kreeg er in ieder geval geen genoeg van!

let-it-be-spring-again

Wat heb je nodig?

Voor de cake

  • 4 eieren
  • 200 gr basterdsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Half zakje bakpoeder
  • 350 gr wortel
  • 1 rijpe banaan
  • 60 gr hazelnoten of walnoten

Voor de crème:

  • 25 gr boter op kamertempratuur
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels roomkaas (Philadelphia)
  • Eventueel wortelfiguurtjes

worteltjestaart3

Bereiding:
Het belangrijkste ingrediënt in de worteltjestaart zijn natuurlijk de wortels! Laten we daar dus mee beginnen. Rasp de wortel in kleine stukjes met een rasper (of gebruik er een of andere rasp apparaat voor, maar die heb ik niet). Als je het met de hand doet, zorg ervoor dat je sterke spierballen hebt, want geloof me, het kost erg veel kracht!

Na het raspen van de wortels verwarm je de oven voor op 170 graden. Doe in een grote kom de 4 eieren, basterdsuiker en een snufje zout. Mix met de mixer alles licht en luchtig. Voeg daarna de zonnebloemolie toe, heel belangrijk is om het geheel nu met de mixer op de laagste stand te mixen. Anders gaat het schiften, en geloof me, dat wil je niet :P. Roer met een (houte) lepel de bakpoeder, bakmeel en kaneel er doorheen. Prak de banaan door de geraspte wortel. En roer dit geheel ook door het mengsel in de grote kom. At last but not least zijn de stukjes hazelnoot of

walnoot aan de beurt om door het mengsel geroerd te worden. Giet het beslag in een ingevette springvorm. En bak hem in het midden van de oven 50 minuten lang tot de bovenkant mooi bruin is.

worteltjestaart1

Als de taart is afgekoeld kun je er voor kiezen om hem zo te serveren, maar nog beter is de witte crème er overheen doen die er bij hoort. Meng daarvoor de zachte boter met poedersuiker en de 3 eetlepels roomkaas met een vork door elkaar. Als het te hard is, zet de bak dan in een bodempje warm water in de gootsteen, daar wordt het iets zachter van. Smeer het dan met de bolle kant van een lepel uit over de taart. Maak het geheel eventueel af met marsepeinen worteltjes! En tadaaaa, je worteltjestaart is klaar om op gegeten te worden!

worteltjestaart2

 

Advertenties

One thought on “Worteltjestaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s