Verrassingscake!

verrassingscake-1

En voor mij zijn de scholen ook weer begonnen hoor! Veel tijd gaat er dus in school, want vanzelf gebeurt het helaas niet.  Toch zoek ik altijd wat tijd voor het bakken en NoNo´s Kitchen natuurlijk.  Deze keer heb  ik iets gemaakt wat ik weleens op internet voor bij zag komen, maar nooit de tijd had om het uit te proberen. Nu wou ik het toch echt wel is uitproberen! Het was een echte verrassing toen de cake open gesneden werd, de andere waren verbaasd van de mooie blauwe vorm in deze cake! Ook al kwam  het vormpje niet zo mooi uit als zou moeten, het idee vind ik nog steeds super leuk. De vorm zou een schuitje voor moeten stellen, mijn achternaam. Maar beter was een bloem of hartje geweest. Misschien maak ik ooit nog wel een zelfde cake met een rood hart in het midden!

verrassingscake4

Wat heb je nodig?

  • 2x 250gr kant en klare Cakemeel
  • 2x 200gr boter op kamertemperatuur
  • 2x 200gr basterdsuiker
  • 2x 3 eieren
  • 2x 50ml melk
  • Kleurstof (poeder of vloeistof)

verrassingscake3

Bereiding:
Oké, daar gaan we dan! Stel de oven in op 160 graden. Beboter het bakblik zodat de cake niet vast plakt. Allereerst  gaan we de gekleurde cake maken, met dus de helft van alle ingrediënten. Klop de boter smeuïg met de mixer. Voeg de 200gr basterdsuiker toe en zorg dat hij “oplost” in de boter.  De eieren mogen er nu één voor één door heen geklopt worden, klop het geheel daarna 3 minuten.  Voeg beetje bij beetje de cakemeel en melk eraan toe. Als het beslag klaar is klop er dan nog de gewenste kleurstof door zodat je de kleur hebt die je wilt. Giet het beslag over in de vorm en bak hem  60 tot 70 minuten lang.

verrassingscake2

Laat de gekleurde cake goed afkoelen. Snijd hem in mooie gelijke plakjes. Druk uit ieder plakje de gewenste “koekjes” vorm.  Beboter het bakblik nog een keer in. Maak precies het zelfde beslag als hierboven staat aan gegeven. Leg alle plakjes op een rijtje op de bodem van het bakblik goed tegen elkaar aan, en verdeel het beslag eroverheen.  Het is mogelijk dat je wat beslag overhoudt, dat hangt af van de grootte van je vormpje.  Bak de cake ongeveer 60 minuten lang. Laat hem weer goed afkoelen voor je hem opensnijd.  En op dat moment is hij klaar om iedereen mee te laten verrassen! Surprise!!

verrassingscake-1


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s