Hartige Taart Met Tortillachips

nachotaart-2

Tijdens het zonnebaden, zwemmen, lekker eten en gitaar spelen zoek ik toch ook even tijd om iets lekkers op mijn blog te schrijven. Over een paar dagen gaan we weer op vakantie, dus gaat het spullen pakken ook weer beginnen! Maar nu eerst is deze hartige taart. De eerste week van mijn vakantie waren mijn oudste broer en zijn vriendin bij ons vakantie vieren. Ook zij houden heel erg van koken en bakken. Zo staat er bij hen ook heel vaak kookprogramma´s aan op de tv. Deze taart zagen ze voorbij komen, en met wat kleine aanpassinkjes serveren wij hem nu op NoNo´s Kitchen.

nachotaart-3

Wat heb je nodig?

Deeg

  • 285 gram bloem
  • 140 gram boter
  • 130 gram roomkaas
  • 6 tl koud water
  • 1 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

nachotaart-5

Vulling

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • Mexicaanse kruiden (paprika/knoflook/chili/peper)
  • rode + groene paprika
  • 130 gram mais
  • 130 gram kidneybonen uit blik
  • 3 jalapeñopepers uit pot
  • 3 eieren
  • 2 beschuiten
  • 200 gram tortilla chips
  • geraspte kaas

nachotaart-7

Guacamole (eventueel)

  • Avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zure room
  • Limoensap
  • Lente ui

nachotaart-8

Bereiding:
We beginnen met het deeg, heel simpel. Meet alle ingrediënten af voor het deeg en doe dit in een grote kom. Kneed alles samen tot een bal met je handen, of met een mixer met deeghaken. Doe in een stuk plasticfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.

nachotaart-4

Bak het gehakt nu in een pan met de Mexicaanse kruiden kort aan, wanneer het gaar is mag het van het vuur en laat je het afkoelen. Snijd de paprika en jalapeñopepers in stukjes. Doe dit in een grote schaal samen met de maïs, (afgespoelde) kidneybonen en 2 eieren. Voeg het gehakt hier ook aan toe (zonder het vocht). Roer dit nu alles door elkaar.

nachotaart-9

Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van ongeveer 25 cm in met boter en leg daarna een cirkel bakpapier ter grote van de bodem erin. Rol het deeg uit (niet te dun) en bekleed de bakvorm hiermee. Prik een aantal keren met een vork in de bodem.

nachotaart-1

Verkruimel de beschuiten over de bodem. Giet de gehaktvulling nu over in de bakvorm en druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Prik alle tortilla chipjes spontaan in de bovenkant. Strooi wat geraspte kaas eroverheen zodat dit er tussendoor smelt. Zet hem nu in de oven voor ongeveer 50 minuten.

nachotaart-6

Ondertussen kun je de guacamole maken door de avocado met een vork fijn te prakken. Snijd een teentje knoflook en de lente ui fijn. Voeg dit samen met de zure room en limoensap aan de avocado toe, roer dit alles door elkaar.

nachotaart-10

Als de taart lichtbruin is, is hij klaar om op te eten! De guacamole erbij zorgt voor een lekkere frisheid. Wij eten van deze taart met 4 personen met daarnaast nog een lekkere salade. Erg lekker na een hele dag in de zon zitten! Zo krijg je toch bijna het idee dat je in Mexico bent!

nachotaart-2

Advertenties

2 thoughts on “Hartige Taart Met Tortillachips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s