Flammkuchen

flammkuchen-5

Flammkuchen, Duitser kan het gewoon niet! Het ergste van alles is misschien nog wel, dat wij het thuis nog nooooit gegeten hadden! Aangezien we nu toch al twee jaar in Duitsland wonen moest daar toch maar eens verandering in komen.  Dus zocht mama de ingrediënten in onze Supermarkt om de hoek, en ging ik aan de bak! (Hihi wat een leuke toepasselijke woordgrap)

flammkuchen

Wat heb je nodig? (voor 4  pizza vormen)

  • 2 rollen kant en klaar pizzadeeg
  • 400 gram (magere) kwark
  • 250 gram crème fraîche
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 grote ui

flammkuchen-2

Bereiding:
Om te beginnen: de oven aan op 250 graden.  Verdeel het pizzadeeg over 4 pizzavormen, of hoe je het graag hebben wilt. Roer de crème fraîche samen met de kwark een halve theelepel nootmuskaat en naar gelieve peper. Smeer de crème met een bolle kant van een lepel over het pizzadeeg. Laat hierbij ongeveer 1 cm vanaf de zijkant vrij.

flammkuchen-3

Snijd de ui in ringen en/of stukjes. Verdeel deze gelijkmatig over de crème. Vervolgens mogen de spekjes er ook over verdeelt worden. Zet de flammkuchen in de oven voor ongeveer 20 minuten. Wissel de platen misschien tussendoor in de oven om zodat ze allemaal goud gebakken zijn.

flammkuchen-4

flammkuchen-5

Advertenties

4 thoughts on “Flammkuchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s