Macarons

macarons 7

Oh wat leuk! Ik zie ineens een iets oud receptje tussen mijn foto’s staan: het toetje van kerstmis! Normaal gesproken vergeet ik niet zo snel een recept met jullie te delen. Maar deze macarons zijn het niet waard om vergeten te worden!! Samen met de eton mess was het een heerlijk toetje!
Macarons 1Wat misschien ook nog wel leuk is om met jullie mee te delen, is dat ik nog maar één week school heb! (Wat een bofkont) En daarna beginnen mijn examens… maar gelukkig duurt dat nog eventjes.

macarons 2Wat heb je nodig?
• 130 gr poedersuiker
• 130 gr amandelmeel
• 3 eiwitten
• 100 gr suiker
• Kleurstof (poeder/druppels)
• Banketbakkersroom/ slagroom/ glazuur
• (Frambozen)

macarons 3

Bereiding:
Zeef de 130 gram poedersuiker samen met 130 gram amandelmeel in een grote kom. Misschien blijven er wat grote korreltjes amandelen over, maar dat geeft niets (die gooi je weg). Klop de 3 eiwitten samen met de suiker stijf. Voeg de kleurstof toe, zoveel als je zelf wilt!

macarons 4

Schep 1/3 van het eiwitmengsel bij het amandelmengsel en vouw dit heel voorzichtig (langzaam) met een spatel erdoorheen. Voeg beetje bij beetje de rest van de eiwitten toe. Schep het beslag over in een spuitzak, en spuit kleine hoopjes op een (silicone)bakplaat (met bakpapier). Sla de bakplaat één keer licht op de tafel, zodat luchtbelletjes kunnen ontsnappen. Strijk eventueel de macarons plat.

macarons 6

Laat de bakplaat minstens 1 uur op kamertemperatuur uitdrogen. Zet ondertussen de oven aan op 190 graden. Na dit uur, zet je de macarons in de oven, en verlaag je de temperatuur op 150 graden, bak ze in 15-20 minuten gaar. Zet dan de oven uit. Je kan ze pas los halen van de bakplaat, wanneer ze volledig afgekoeld zijn. Spuit/smeer een beetje banketbakkersroom, glazuur of slagroom op het eerste koekje. Leg eventueel frambozen in de crème, en plak vervolgens het tweede koekjes erboven op. En klaar is je macaron!!

macarons 5


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s