Schuimpjes 2

Schuimpjes 2 5

Iedereen is natuurlijk na het recept van gisteren, de kandijkoekjes, direct gaan bakken, maar daarbij bleven natuurlijk 2 eiwitten over… En wat kun je nu het beste maken mijn eiwitten? Juist: Schuimpjes!! Natuurlijk heb ik jullie al ooit eerder schuimpjes laten zien op mijn blog, maar dit keer gaan we voor nieuwe kleurrijke Schuimpjes.

Schuimpjes 2 1

Wat heb je nodig?
• 2 Eiwitten
• 60 gr suiker
• 60 gr poedersuiker
• 6 gr maïzena
• Kleurstof pasta
• (Spuitzak)

Schuimpjes 2 2

Bereiding:
Zorg dat je een brand schone kom hebt. Maak de kom eventueel nog extra schoon door er een beetje citroensap in te smeren. Mix hier nu de eiwitten met de suiker in, totdat de eiwitten bijna stijf zijn. Roer de poedersuiker samen met de maïzena in een apart schaaltje. Voeg dit langzaam aan toe bij de eiwitten terwijl je het verder klopt. Klop de eiwitten nu helemaal stijf. (De kom moet je omgedraaid boven je hoofd kunnen houden).

Schuimpjes 2 3

Zet de spuitzak open in een glas. Dit is handig om dat je de zak dan niet de hele tijd vast hoeft te houden. Smeer met een kwastje (vinger/lepel) de kleurstof pasta in de zak. Je kan alle kleurtjes gebruiken die je maar wilt. Zorg dat het niet te dik is, anders krijg je nattere schuimpjes.

Schuimpjes 2 4

Verwarm de oven voor op 110 graden. Schep de eiwitten over in de zak. Spuit op een bakplaat met bakpapier toefjes. Mijn toefjes waren ongeveer 4 cm, maar ze kunnen ook groter (houd dan wel rekening met een langere baktijd). Bak de schuimpjes nu 1 uur in de oven, zodat de buitenkant krokant wordt. Laat de oven de hele tijd dicht. Zet na dat uur de oven uit, en laat de schuimpjes afkoelen in de oven. Nu kun je ze van het bakpapier afhalen en klaar is je kleurrijke feestje!

Schuimpjes 2 6


2 thoughts on “Schuimpjes 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s