Chocoladebollen

chocoladebollen 7

Zoooo, mijn pedagogiek examen heb ik met een ruimvoldoende afgesloten! Wat een geluk en trots bij mij! Dus mijn lange vakantie begon meteen met een weekendje weg naar het noorden van Nederland. We deden een bezoekje aan Schiermonnikoog, een stadsbezichtiging in Groningen en een middagje wadlopen. Dat was gewoon, op zijn Brabants gezegd, KEI GEZELLIG! Wat nog echt Brabants is, zijn natuurlijk de echte Bossche Bollen, ook wel Chocoladebollen genoemd. En die Chocoladebollen zijn natuurlijk ook KEI LEKKER!

chocoladebollen 1

 Wat heb je nodig? 6 stuks

Soezendeeg
• 50 ml water
• 50 ml melk
• 50 gr boter
• 50 gr bloem
• Snuf zout
• 2 eieren

chocoladebollen 2

Slagroom
• 250 ml slagroom
• 2 el suiker
• 1 zakje klop-fix

chocoladebollen 3

Chocolade
• 50 ml water
• 110 gr suiker
• 100 gr pure chocolade

chocoladebollen 4

Bereiding:
Zet de oven op 210 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Breng in een klein pannetje water, melk, boter en een snufzout aan de kook. Voeg de bloem toe, roer dit (op een laag vuurtje) ongeveer vijf minuten lang door het beslag. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door het deeg. Roer ongeveer 3 minuten. Schep het over in een spuitzak en spuit 6 grote toeven van het deeg. Zorg dat de hoopjes goed uit elkaar liggen, want ze rijzen flink! Bak in ongeveer 25 minuten goud bruin.

chocoladebollen 5

Laat de soezen afkoelen en prik er vervolgens aan de onderkant een gat in (1cm). Klop de slagroom samen met de suiker en voeg op het einde de klop-fix toe. Spuit de slagroom met een spuitzak in de soezenbollen.

chocoladebollen 6

Verwarm voor de chocolade het water samen met de suiker in een klein pannetje, blijf roeren. Als het begint te koken voeg je de pure chocolade toe. Roer zolang tot dat de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur af, en roer goed door zodat het een beetje afkoelt. Dip de soezenbollen in het chocolademengsel, schep eventueel met een lepel erbij. LET OP, de chocolade is heet (ik zie nog steeds een brandwondje op mijn vinger). Laat de chocoladebollen in de koelkast rusten en geniet daarna van een heerlijk momentje!

chocoladebollen 8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s