Bananencake (suikervrij)

Bananencake 6
En hebben jullie het ook allemaal gezien? Trijntje bij het Eurovisiesongfestival? Gisteren ben ik met mijn grote zus in Amsterdam opzoek gegaan naar een galajurk, mijn beentjes konden daarna wel wat rust gebruiken! Dus ben ik ’s avonds neer geploft op de bank met een warm dekentje, de tv aan en een stukje Bananencake!

bananencake 2
Oké, nu mag ik niet liegen…. Het waren 3 plakjes Bananencake geworden. Veel te lekker om te weerstaan en ook nog is gezond! Wat wil je nog meer…?

bananencake 3
Wat heb je nodig?
• 3 bananen (rijp)
• 3 eieren
• 100 gr zelfrijzend bakmeel
• 70 gr havermout
• 2 tl kaneel
• Snufje zout
• 1 handje blauwe bessen
• 1 handje walnoten (gehalveerd)

bananencake 4
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen in kleine plakjes en doe ze in een grote mengkom. Voeg de 3 eieren hier aan toe en mix vervolgens 4 minuten lang met de mixer. Doe in een ander kommetje de zelfrijzend bakmeel, havermout, kaneel, zout, walnoten en blauwe bessen. Voeg dit langzaam toe aan het bananenmengsel. Roer voorzichtig door met een lepel.

Bananencake 5
Vet een cakevorm in met wat boter. Giet het beslag over in de vorm, strijk eventueel de bovenkant glad met een lepel. Bak de cake vervolgens 45 tot 50 minuten lang op 180 graden. Laat afkoelen voor dat je hem uit de vorm haalt. Nu is je lekkere en verantwoorde snack klaar! Of je eet hem lekker bij het ontbijt.

Bananencake 7

Advertenties

7 thoughts on “Bananencake (suikervrij)

      1. Ik heb je link gedeeld met mijn twitter volgers, krijg je extra aandacht voor je lekkere recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s