Chocolade Amandel Biscotti

IMG_20150915_050601

Terwijl mijn zalige groenten quiche in de oven staat, begin ik met schrijven van een super recept. Dit zijn namelijk de meest verslavende koekjes die ik ooit gegeten heb! Aangezien het niet echt verantwoord zou zijn als ik alle 30 koekjes zelf zou opeten, heb ik ze gedeeld met mijn projectgroepje. Dit vonden ze natuurlijk hééélemaal niet erg. De koekjes kregen zelfs een 10+ voor de smaak!

IMG_20150918_175906

Wat heb je nodig?
• 240 gram suiker
• 75 gram boter (zacht)
• 4 eieren
• 1 tl vanille-essence
• 375 gram bloem
• 1 zakje bakpoeder
• 250 gram pure chocolade
• 125 gram amandelen

IMG_20150918_180646

Bereiding:
Begin met het in kleine stukjes hakken van de pure chocolade en amandelen, probeer maar is om hierbij niet te snoepen! Begin nu met het kloppen van de boter en de suiker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de vanille. Mix extra lang door zodat het goed luchtig is. Roer nu beetje bij beetje de bloem en bakpoeder met een lepel er door heen. Meng de chocolade en amandelen er goed door.

Het deeg is nog steeds plakkerig maar goed te verspreiden. Dit ga je doen op een bakplaat met bakpapier. Vorm 2 rechthoeken van ongeveer 25 bij 10 cm. Strijk de buitenkant glad met een mes/lepel. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden.

Bak het deeg in ongeveer 25 minuten, tot hij licht bruin is. Haal nu uit de oven en laat 10 minuten rusten. Verlaag de oventemperatuur op 160 graden. Snijd voorzichtig met een zaag plakjes van 2 cm. Leg de koekjes op hun kant en bak nog eens 5-10 minuten in de oven. Draai de koekjes op de andere kant, bak nog eens 5-10 minuten. Laat afkoelen en klaar zijn je 10+ koekjes!

IMG_20150915_050601

Advertenties

6 thoughts on “Chocolade Amandel Biscotti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s