Gevulde Speculaas Truffels

gst 2

Morgen is het zover! Het is eindelijk weer 5 december. Een tijd van genieten! Eindelijk weer is met het hele gezin bij elkaar, met veel gezelligheid. Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij! Nu ben ik natuurlijk de juiste persoon om dat te regelen. Dit keer wil ik dan ook graag een recept met jullie delen, toen ik het zag kreeg ik spontaan trek! Het recept heb ik een beetje aangepast, officieel komt het dan ook van Laura’s Bakery.

gst 6
Wat heb je nodig? (ongeveer 34 stuks)
• 450 gram speculaasjes
• 1 el speculaaskruiden
• 200 gram MonChou
• 125 gram amandelspijs
• 400 gram pure chocolade
• Geschaafde amandelen

gst 5

Bereiding:
Vermaal de speculaasjes met een keukenmachine helemaal fijn. Voeg de speculaaskruiden toe en de MonChou. Kneed het geheel tot een mooi deegje. Probeer maar om niet tussendoor ervan te snoepen…

gst 4

Kneed van het amandelspijs bolletjes van ongeveer 1 cm. Pak een deel van het speculaasdeeg en duw dat plat. Leg het amandelspijs er in en “vouw” het deeg eromheen. Rol met je handen tot een mooi bolletje. Zet in de koelkast om goed af te laten koelen.

gst 3

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de speculaasballen uit de koelkast. Dip ze een voor een met behulp van 2 vorken in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi wat van het amandelschaafsel boven op. Laat ze volledig uitharden in de koelkast. Dit is echt gewoon puur genieten!!

gst 1


6 thoughts on “Gevulde Speculaas Truffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s