Chocolade Taart Met Cassis Mousse

chocolade paas taart 4

Nog maar een paar weekjes, en dan is het weer zover! Dan is de paashaas aan het rondhuppen in achtertuinen en verstopt hij paaseieren. Toch blijft het ieder jaar weer leuk om opzoek te gaan naar deze gekleurde chocolaatjes. Tijdens mijn avontuur in Duitsland, was dit wel een lastige taak! We hadden zo’n grote tuin, dat we altijd wel een paar eieren pas in de zomer gesmolten terug vonden. Maar iedereen snapt natuurlijk wel, dat chocolade en Pasen hetzelfde is als ik en taart, die dingen zijn gewoon voor elkaar gemaakt!

chocolade paas taart 1

Wat heb je nodig? (springvorm 20 cm)

  • 100 gr chocolade (70%)
  • 75 gr boter (+extra)
  • 3 eieren (m)
  • 50 gr poedersuiker
  • Snuf zout
  • 50 gr meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacao
  • 50 gr vermalen maanzaad
  • 3 blaadjes gelatine
  • 150 ml zwarte aalbessen nectar (cassis)
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • Deco: paaseieren, bosbessen

chocolade paas taart 2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in met een beetje boter. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie (boven een warm water bad). Mix de 3 eieren met poedersuiker en een snuf zout ongeveer 5 minuten tot het luchtig is. Roer met een spatel de gesmolten chocolade crème erdoor. Bloem met bakpoeder, cacao en de maanzaad door elkaar roeren en vervolgens door het deeg spatelen. Overgieten in de vorm op de onderste rooster in de oven voor ongeveer 35 minuten bakken. Laat de cake daarna volledig afkoelen.

chocolade paas taart 5

Maak nu de springvorm schoon. Bekleed de binnenkant met plasticfolie om lekken te voorkomen, en leg de cake op de bodem van de springvorm boven het plastic. Voor de mousse de gelatine 5 minuten in koud water laten weken. Verwarm de zwarte aalbessen nectar in een pan. Gelatine uitknijpen en in de verwarmde nectar oplossen. Laat dit nu afkoelen. Roer de yoghurt vervolgens er doorheen. Klop het eiwit stijf in een schone kom, voeg hier langzaam het suiker aan toe. Eiwit voorzichtig door de yoghurt spatelen. Mousse boven op de cakelaag gieten en minstens 3 uur in de koelkast zetten. Taart van de springvorm verwijderen en naar gelieven met halve paaseitjes en bosbessen versieren.

chocolade paas taart 3

Advertenties

6 thoughts on “Chocolade Taart Met Cassis Mousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s