Rabarber Aardbeien Kruimel Taart

ract 6In deze tijd van het jaar komen natuurlijk alle lekkere fruit soorten weer in de winkel te liggen. De aardbeien hebben weer hun natuurlijke smaak en er is volop rabarber verkrijgbaar. Nu is rabarber dan wel geen fruit, maar deze groente lijkt er toch wel een beetje op! Zo kan ik bij de Turkse winkel tegenover mijn huisje in Maastricht altijd voordelig groente en fruit halen, zo dus ook deze aardbeien en rabarber! Deze rabarber aardbeien kruimel taart had ik dan ook binnen een handomdraai op tafel staan! Hij moest wel eventjes in de oven, maar dan heb je ook wat!

ract 1

Wat heb je nodig? Cake

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 g bloem
  • 200 g aardbeien
  • 250 g rabarber

Kruimel

  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 80 g boter
  • Snuf zout

ract 2Bereiding:
Snij de aardbeien en rabarber in kleine stukjes en meng dit met een eetlepel bloem. Mix nu in een grote kom de boter, suiker en vanille extract goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe tot dat het lekker luchtig wordt. Mix de crème fraîche erbij zodat het een glad deeg wordt. Mix geleidelijk de bloem en bakpoeder door het beslag. Spatel nu de helft van de aardbeien en de helft van de rabarber door het beslag.

ract 3

Verwarm de oven nu voor op 175 graden. Vet een grote quiche taart vorm (of net als ik 2 kleinere) in met boter. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Leg het overige fruit verdeeld over de vorm.

ract 5

Doe voor het kruimeldeeg alle ingrediënten in de kom en mix met deeghaken tot een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het kruimelende deeg over het fruit. Verkruimel eventueel grotere stukken in kleinere. Bak de taart nu in 60-70 minuten goud bruin. Laat goed afkoelen voor het in stukken snijden.

ract 4


8 reacties op ‘Rabarber Aardbeien Kruimel Taart

Plaats een reactie